Bien venue á Paris

Oprettelsesdato: 06-11-2010 17:14:33

(Denne entry har været lidt længe undervejs. Det må I undskylde)

Fredag:

Vi fløj kl 13 fra Københavns Lufthavn og var i Paris CDG kl 15. Derefter skulle der være 45 minutters togtur ind til Quatier Latin hvor vi skulle bo. Vi ramte dog netop RER-banernes mest sølle tog, så vi sad i toget og ventede i over en halv time før det kørte. Omkring kl 17 nåede vi frem til Denfert-Rochereau stationen som ligger under pladsen af samme navn og kunne se Paris.

Derfra var der 15 - 20 minutters gang til Marie-Martine og Michel, og deres hyggelige Bed&Breakfast La Maison Hippolyte Maindron. Vi boede på en lille et-værelses lejlighed på 30'ish m2 uden køkken, men med karbad!

Vi fik anbefalet et spisested i nærheden ved navn Félici hvor Christina fik prøvet den franske and og jeg fik dagens fisk.

Lørdag:

Lørdag var bestemt til at være den store turist-dag, så vi havde planlagt at gå af Champs Elysees op til triumfbuen og derfra til mont-matre. Men før alt det var det tid til La Maison Hippolyte Maindron's nærmest berømte morgenmad! Hjemmebagt kage, hjemmelavet marmelade og lunt brød direkte fra bageren i underetagen: Mums!

Selvom Louvre er meget turisted er det alligevel meget imponerende. Både museet og selve paladset. Hverken Christina eller jeg er særlig meget for kunst, så vi havde ingen planer om at skulle ind og se (så vidt jeg har forstået, kan man vist sagtens bruge 1½ uge derinde) malerierne, så vi gik igennem Jardin des Tuileries imod Champs Elysees.

Det lyder måske fjollet, men turen fra Louvre til Triumfbuen er altså ikke særlig imponerende.. Der er fyldt med store butikker der sælger ting der ikke er til at købe og brede fortove der er pakkede med franskmænd og turister. En tur langs Seinen ville nok have været hyggeligere, men man lærer vel af sine fejl.

Turen fra Triumfbuen til Mont Matre var straks mere interessant. For dem der ikke ved det, går den via Boulevard de Clichy hvor bl.a. Le Moulin Rouge ligger.

Selve Sacre Ceur er ikke vildt interessant, men Mont Matre er rigtig hyggelig. Vi rendte ind i Richard Miller's Riverboat Shufflers der spiller New Orleans jazz midt på en plads.

Søndag:

Søndag Skulle vi hjem, så vi havde kufferten på slæb hele dagen. Derfor havde vi besluttet at turen ikke skulle være så lang. Vi tog til Jardin Luxembourg, der er en meget velplejet park, også efter fransk standard. Derfra gik vi til Sorbonne universitetet og videre til Isle Saint Louis på Seinen hvor vi gik en tur rundt om Notre Dame kirken.

Langs med Seinen er der nogle boghandlere hvor der bliver solgt (mest brugte) bøger. Selvom der godt kan være lidt mange mennesker, er det virkelig hyggeligt. Især for sådan nogle bognørder som os :-)

Se alle billederne på MCklubben i Paris eller via billedealbumlinket i venstre side.