Kandidatspeciale

Afdækning og implementering af krav til moderne ERP systemer

af: Mikkel Jønsson Thomsen

Markedet for Enterprise Resource Planning (ERP) systemer har igennem de sidste år været stærkt stigende og har mere omsætning end både Hollywoods filmindustri og spilindustrien. ERP systemer bruges på alle niveauer i en virksomhed, inklusiv lagerstyring, indkøb, salg, marketing, management og regnskab. Implementering og tilpasning af ERP systemer er en ikke-triviel opgave og en undersøgelse viser at 1-6% af en virksomheds samlede omsætning går til gennemførsel af denne opgave og at det i gennemsnit tager 2-3 år.

Målet med specialet er både at afdække kravene til moderne ERP systemer ved brug af undervisningsmateriale og et case study, men også at udvikle en metode til at formulere disse krav i et letforståelig og eksekverbart format for at lette konfiguration og tilpasning af ERP systemer. Specialet fokuserer direkte på formulering af krav til POETS arkitekturen udviklet af 3gERP forskningsprojektet (www.3gerp.org).

Ved hjælp af det i specialet udviklede sprog til formulering af krav og en beskrivelse af de afdækkede arbejdsgange (eng: Workflows), vises der at POETS arkitekturen kan understøtte samme funktionalitet som andre etablerede ERP systemer som fx Microsoft Dynamics NAV, men ved en brøkdel tilpasning.