Løbesæsonen er gået i gang

Oprettelsesdato: 13-04-2011 10:17:24

Jeg har besluttet at starte med at begynde at træne lidt igen, så jeg har været ude og investere i nye løbesko og et medlemskab til Fitness World.

For sådan nogle som jeg som ikke er erfarne løbere og derfor ikke ved hvilken støtte fødderne skal have for at slide led mindst muligt, kan jeg virkelig anbefale at få lavet en løbetest (eksempelvis i Marathon Sport). Det giver et rigtig godt billede af hvordan man sætter fødderne og ruller af dem igen, og selvom skoene ofte er lidt dyrere sådanne steder, giver det stor tiltro til at man har købt det rigtige.

Ekspedienten gav også nogle råd til løbeprogram så jeg ikke kommer til at lægge for hårdt ud og derved få ondt i knæene som jeg fik sidst. Basalt set er reglen at den ugentlige forøgelse af distancen ikke må overstige 20%. Efterfølgende kommenterede Simon at jeg hver fjerde uge skulle gå tilbage til den tidligere uges distance. Resultatet af dette kan ses i figuren nedenfor, hvor den røde linie er ugens max distance og den blå linie er ugens faktisk løbne distance.

Så! Nu er det offentligt, så er der ingen vej tilbage.